Výlet 2022
Součástí projektu Individuální provázení dětí z DD je i jednodenní výjezd všech zapojených dvojic průvodce – dítě. Smyslem výjezdu je prohloubení vztahu mezi dítětem a průvodcem a podpora navazování přátelských vazeb s dalšími dvojicemi v bezpečném prostředí.
Akci jsme realizovali dne 8. 5. 2022 a účastnilo se jí 18 dvojic průvodce – dítě. Za velký přínos pokládám, že se na akci propojili jak dvojice z aktuálně probíhajícího ročníku projektu, tak dvojice, které spolu nadále pokračují v setkávání z minulých ročníků.
Plavili jsme se společně parníkem na hrad Veveří a odtud jsme pěšky putovali kolem brněnské přehrady. Na Junácké louce jsme hráli seznamovací a dynamické hry. V areálu Zouvalky jsme si opékali buřty. Pak následovaly aktivity na prohloubení důvěry. Při další zastávce měly dvojice prokázat, jak umí spolupracovat a zda překonají nebezpečí v podobě „potopy“. Na závěr nemohl chybět společný fotbálek.
Velkým přínosem akce je neformální prohloubení vztahů ve dvojici průvodce – dítě. Dále na této akci mají děti možnost navázat kamarádské vztahy mezi sebou navzájem. Ze zpětné vazby od průvodců vyplývá, že u jejich dětí tento společný výjezd vedl k rozvoji sebedůvěry a většímu zaměření se na cestu k vytyčenému cíli.

Prohlášení o ochraně osobních údajů
© ALTEGO s. r. o. 2022. Všechna práva vyhrazena

Sochorova 40, 616 00 Brno / Na Poříčí 25, 110 00 Praha 1
+420 541 427 611 / +420 792 316 732 / kancelar@altego.cz